Hva er et Herbergier?

Et Herbergier er et hjem for mennesker der de fleste har hukommelsessvikt. Noen litt mindre enn andre. Noen litt mer. Noen bor der alene. Noen bor der med sin ektefelle. Her trives de. Fordi de får leve som de er vant til.

Her får du ditt eget rom som er litt større enn de du vanligvis ser på mer tradisjonelle sykehjem. Rommet blir trivelig med møbler du ønsker å ta med hjemmefra.

Et Herbergier har plass til 16-18 beboere. Vertsparet, som har sykepleiefaglig utdannelse, bor også i eller ved siden av deres Herbergier. Dette skaper nærhet til deg som beboer. Vi tror dette er sterkt medvirkende til beboernes trivsel.

Et Herbergier er et godt sted å bo. Det kan vi si med sikkerhet fordi brukerundersøkelser blir utført hvert eneste år. Her kartlegges elementer som bl.a. kvalitet, trivsel og trygghet. Brukerundersøkelsene blir utført av et uavhengig forskningsinstitutt og resultatene har dermed høy troverdighet. I Nederland blir brukerundersøkelsene utført av Universitetet i Groningen.

I et Herbergier lever beboerne i stor grad som de er vant til fra før. Her foregår mange aktiviteter. Spaserturer, matlaging i fellesskap, sang og musikkopplevelser, jobbe i hagen, ta en tur på kafé eller en tur i svømmehallen. De som har lyst og overskudd er med på det meste. Andre foretrekker å ta det rolig. I et Herbergier lever du som du er vant til fra før.

Det første Herbergier i Norge ligger i naturskjønne omgivelser på Jølstad i Ringsaker kommune.

Du er velkommen til oss.

Herbergier Nes

På Herbergier Nes tar vi nå i mot forespørsler fra deg som ønsker å bo hos oss.